Haku

Janakkalan kirjaston käyttösäännöt

Kirjastokortti

Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Seuraavasta kortista kadonneen tai turmeltuneen tilalle peritään aikuisilta 4 € ja lapsilta 2 €. Kirjastokorttia voi käyttää Janakkalan, Hämeenlinnan ja Hattulan kirjastoissa. Verkkokirjaston käyttöön saa tunnusluvun kirjastosta.

Myöhästymismaksut ja palautuspyynnöt

Aikuisten aineistosta peritään myöhästymismaksua 0,10 €/nide/vrk (max. 6 €). Lasten, nuorten ja nuorten aikuisten aineistosta myöhästymismaksua ei peritä.

Palautuspyynnöstä peritään aikuisilta 1 €/pyyntö. Lapsilta peritään 1 € ainoastaan 2. palautuspyynnöstä. Lasku 7 €.

1. palautuspyyntö lähetetään 14 päivän kuluttua ja 2. palautuspyyntö 28 päivän kuluttua eräpäivästä.

Varatusta aineistosta lähtee heti pyyntö. Palauttamattoman aineiston laskutuksen ja perinnän hoitaa perintätoimisto Lindorff.

Lasku lähetetään 49 päivän kuluttua eräpäivästä. Se sisältää aineiston arvon ja 7 €:n laskutuslisän. Perinnästä ja ulosotosta aiheutuvat kulut tulevat asiakkaan maksettaviksi perintätoimistolle. Aineistosta kertyneet myöhästymismaksut tulee maksaa kirjastoon. Maksamattomat maksut jäävät asiakkaalle velaksi.

20 euroa ja sen ylittävät maksut aiheuttavat lainauskiellon. Kadonneesta ja turmeltuneesta aineistosta peritään kirjaston määräämä korvaus.

Varaukset

Janakkalan kunnankirjaston varauksista ei peritä varausmaksua. Seutuvaraus Hämeenlinnan ja Hattulan aineistosta 2,50 €/seutuvaraus.

Kaukolainat

Postitusmaksu vähintään 6 €/laina tai lähettäjäkirjaston esittämän laskun mukaan. Jäljenteet lähettäjäkirjaston laskun mukaan.

Muut maksut

  • Kopio/tuloste A4 mustavalkoinen 0,50 €/kpl, värillinen 1 €/kpl
  • Kopio/tuloste A3 mustavalkoinen 1 €/kpl, värillinen 2 €/kpl
  • Skannaus 1 €/kpl

Tilojen vuokraus pääkirjastossa

Pääkirjaston vuokrattavia tiloja (näyttelytila, kirjaston aula, opetusluokka) voi tiedustella kirjaston neuvonnasta p. 03 680 1390 tai sähköpostilla ulla.kapanen@janakkala.fi tai tarja.savolainen@janakkala.fi.