Haku

Lainattavat sanataidelaatikot

Lainattavat sanataidelaatikot

Hämeenlinnan koulut voivat lainata kirjastosta käyttöönsä sanataidelaatikoita. Laatikoiden tarkoituksena on tuoda luokkien käyttöön valmiita sanataideharjoituksia sekä pientä inspiraatiota, jolla saadaan oppilaiden mielikuvitus liikkeelle.

Sanataidelaatikoita on aluksi kolme erilaista : runojen säilöntä, omat otukset ja runoralli. Kohderyhmänä on 3.–4.-luokkalaiset.

Opettajat voivat varata Lammin kirjastossa olevia sanataidelaatikoita käyttämällä luokan omaa, opettajakohtaista kirjastokorttia. Sanataidelaatikot toimitetaan lähimpään kirjastoon tai kirjastoautoon.

Opettajat voivat varata sanataidelaatikot myös suoraan Lammin kirjastosta sähköpostitse lammi.kirjasto@hameenlinna.fi tai puhelimitse: 03 621 3641.

Runojen säilöntä

Runojen säilöntä -pajassa tutustutaan ensin erikoisiin säilykkeisiin, mittayksiköihin ja resepteihin sekä etsitään inspiraatiota omiin teksteihin. Lopuksi kirjoitetaan omia reseptejä (jotka ovat kuin pieniä runoja).

Tunnilla tehdään myös toinen harjoitus, jossa oppilaat pääsevät pohtimaan sitä, millaisia he itse ovat. Tarvikkeet ja tehtävät löytyvät laatikosta.

Omat otukset

Omat otukset -sanataidepajan tavoitteena on tutustua erilaisiin olentoihin ja hirviöihin, sekä päästää oppilaiden mielikuvitus valloilleen ja laatia ihan omat otukset.

Laatikko sisältää kaksi otuksista kertovaa kirjaa, otustauluja sekä otusten munia inspiraatioksi. Laatikossa on kaksi eri monistepohjaa, joista ensimmäiseen keksitään ihan omia otuksia ja toisessa tehdään paritehtävä, jossa otukset kohtaavat.

Runoralli

Runoralli-laatikko sisältää kivoja runokirjoja, joiden avulla pääsette luomaan ihan omat runot. Runorallissa selataan valmiita runokirjoja ja poimitaan niistä itselle muistiin tärkeitä, kauniita, hassuja tms. sanoja ja lauseita. Kun sanoja on kerätty tarpeeksi, niistä koostetaan oppilaiden omat runot. Väliin saa lisätä myös omia sanoja.

Laatikossa on mukana poistokirjojen sivuja omien runojen koristeluun. Lopuksi runot luetaan ääneen ja niistä voi koota luokkaan hienon runonäyttelyn.